Първият и единствен МЛМ форум в България се продава! Изпращайте своите оферти на zaekyt7@gmail.com

Важно ли е с коя компания работим?

Ако искате да докажете, че вашата МЛМ компания е най-добрата, може да го правите единствено тук. Спазвайте добрия тон и не забравяйте, че сте колеги.

Важно ли е с коя компания работим?

Мнениеот 404i » Пет Апр 08, 2011 12:51 pm

Важно ли е с коя компания работим?
Първостепенна важност се отдава на първата крачка, която прави всеки човек- предварителното информиране и съответно решението за работа в МЛМ индустрията.
Обикновенно първата информация за МЛМ хората получават попадайки на митинг-представяне на възможността за работа от някоя от компанииите. Информацията която човек би получил на подобно събитие е малко изопачена и изкривена, пречупена през ентусиазма на съответните дистрибутори.
Обикновенно целта на срещата е не толкова запознаване на кандидатите с информация за МЛМ, колкото емоционалното им увличане и нахъсване за взимане на решение за стартиране.
Тази техника е доста нецелесъобразна, поради последващите резултати. След няколко дни когато еуфорията от нахъсването е отминала, много от кандидатите "включват спирачките". Така дистрибутора започва да дава извънреден труд, който води до нездравословни последици, както за него, така и за цялата МЛМ индустрия.
Това дали човек е за тази индустрия наистина е от първостепенно значение.
Второто по важност, което вероятно ще предопредели успеха ви е компанията в която стартирате.
Защо е толкова важно?
Защото за една и съща свършена работа , в зависимост от това с коя компания работите, вие ще получите различно заплащане.
Ето следния пример:
Ако вие сте футболист, то ви се плаща за да ритате топката.
Ако играете в реномиран отбор, вие ще получавате звездни хонорари за всеки изигран от вас мач.
Ако сте в посредствен отбор, то за същата работа ще получавате в пъти по-ниско възнаграждение.
Има голямо значение с коя компания ще стартирате!
Ето нагледен пример:
За една и съща по обем работа, ще получите:
$8555 за месец, ако сте дистрибутор на Хербалайф
$4537 за месец, ако сте дистрибутор на Амуей
$3213 за месец, ако сте дистрибутор на Нейчър Съншайн
и т.нт....
(сравнението е взето от информация в http://biznesa.atspace.com/zaplastane.html )
Извод:Има голямо значение с коя компания ще стартирате!
Проучвайте внимателно всеки маркетингов план и сравнявайте. Допълнителното усилие, което положите в началото ще ви спечели много пари в дългосрочен план.
Повечето хора неправилно сравняват какво трябва да заплатят за да влезнат в дадена компания. Неправилно е защото доходите ви дългосрочно няма да се определят от цената на пакета с който стартирате, а от маркетинговия план на съответната компания.
Обикновенно стартирането в МЛМ компания е до 100-150$.
При някои е безплатно.
Много е лесно да се подлъжете по безплатното с цел да се застраховате, но в последствие именно тази пресметливост вероятно ще ви загуби хиляди долари.
Не бъдете ефтини на брашното и скъпи на триците!
Приемайте кариерата в МЛМ сериозно и гледайте дългосрочно.
Заслужава си да положите допълнителни усилия за да се информирате предварително защото
Има голямо значение с коя компания ще стартирате!
404i
 
Мнения: 11
Регистриран на: Пет Апр 08, 2011 6:16 am

Re: Важно ли е с коя компания работим?

Мнениеот deni_da » Вто Апр 12, 2011 12:11 pm

Наистина много добре защитена теза.
Напълно съм съгласна, че това, към коя компания ще се регистрирате, е от съществено значение за постигането на целите, които сте си поставили.
Има различни компании, където имате задължения, ограничения и възможности. Следете възможностите да са повече, а задълженията и ограниченията сведени до минимум.
Никой няма нужда от прекомерен натиск и агресия. Имаме си глави на раменете, можем да решим как, колко и защо да работим.
А и до голяма степен ви трябва късмет - в една компания може да не успеете, а в друга да станете лидер. Въпрос на време, усилия и шанс;) Но най-вече на усилена работа.
deni_da
 
Мнения: 50
Регистриран на: Чет Сеп 09, 2010 4:40 pm
Местоположение: София/Пловдив

Re: Важно ли е с коя компания работим?

Мнениеот Инна » Чет Окт 20, 2011 10:48 pm

Не съм напълно съгласна със сравнението с футболиста. Идеята на МЛМ е неограничено развитие. Ако съм много талантлив футболист - ще сменям отборите със все по-добри от предходните. Ако се развивам успешно в МЛМ - това означава да вдигам нива в моята компания, а не да я сменям с по-добра. И във всяка МЛМ компания има опитни лидери на по-горни нива, които могат да те научат на всичко. Един футболен отбор може да съществува на местно ниво и да не може да се сравнява със световните величия, докато МЛМ индустрията е направена така, че ако компанията или продуктът не струват те изчезват от пазара, благодарение на естествения подбор.
Не съм напълно съгласна и със сравнението в цифри. По-скоро не ми стана ясно как се съизмерват усилията, за да се получи така че Хербалайф дава 2 пъти повече пари от най-добрия си конкурент при равни други условия. А знаем, че равни други условия е изречение, което се използва единствено в икономическата теория. На практика - условията не може да са еднакви. Има много голямо значение характера на продукта, популярността на фирмата, отношението цена-качество, лекотата на продажбите и т.н. Усилията в часове, действия или умения се измерват? В препратката към линка аз видях единствено маркетинговия план на Хербалайф, но не разбрах как се изчисляват фрапантните разлики във възнагражденията. Това е първата ми среща с форума и се извинявам, ако не съм разбрала правилно мнението :) Ще ми е интересно да споделяме опит :)
Инна
 
Мнения: 5
Регистриран на: Чет Окт 20, 2011 10:25 pm

Re: Важно ли е с коя компания работим?

Мнениеот deni_da » Нед Окт 23, 2011 6:19 pm

Инна, аз мога да кажа, че е наистина от изключително внимание с коя компания работиш.
Много е важно едно нещо - работата ти с тази компания да ти пасва, да ти е приятно.
Друг аспект е продуктите да са ти близки, да можеш да ги обясниш, да искаш и ти самият да ги използваш.

За мен в началото на сътрудничеството ми с NWA преди година беше изключително важно да си създам моите правила, моите стъпки на успеха, моите начини на действие, моето ноу хау.
Беше ми отвратително да следвам "7 стъпки на успеха" или някакви други методологии, които може и да работят за някого... но не за всички.

В сегашната ни компания аз поощрявам всеки сътрудник да намери своя си подход, своя си начин на развиване на бизнес. Аз само споделям моите практики, давам съвети как да се направи стратегия... но водещото е човкът да се чувства добре, да не чувства натиск, да се мотивира от това, че сам изгражда своя си бизнес.

Важно е под коя компания ще си сложиш името - особено ако като мен си решила дългосрочно да се занимаваш с този бизнес;) Успехи ти желая;)
deni_da
 
Мнения: 50
Регистриран на: Чет Сеп 09, 2010 4:40 pm
Местоположение: София/Пловдив

Re: Важно ли е с коя компания работим?

Мнениеот B.Alexandrov » Вто Мар 20, 2012 2:52 pm

Аз също съм на мнение , че е важно с коя компания ще работиш. Всяка една компания си има и своите минуси и плюсове.Според мен не е толкова важен %-та които ще получаваш от бонус схемата , а по скоро дали системата е лесна за дублиране и продукта дали е добър.Също така мисля , че е важно много
какво обучение предлага компанията тук не се гледа спонсора , защото той може да не е толкова опитен и да е следвал някои друг ,които е имал грешен подход и ти ще се провалиш без добро обучение. Смятам , че това е достатъчно
B.Alexandrov
 
Мнения: 7
Регистриран на: Пет Мар 09, 2012 10:03 pm


Назад към Сравнения на МЛМ компании

 


  • { RELATED_TOPICS }
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron