Първият и единствен МЛМ форум в България се продава! Изпращайте своите оферти на zaekyt7@gmail.com

Количество или качество?

Какво се изисква, за да бъдеш добър спонсор и хората под теб да печелят.

Re: Количество или качество?

Мнениеот supernova » Вто Дек 28, 2010 6:36 am

Привет колеги,
отскоро и аз съм в МЛМ нямам опит в изграждането на мрежи, и се сблъсквам със същия проблем. Това, което в момента ме притеснява, е че контактите ми са в по-голямата си част корпоративно ориетирани. Знаете, че в тези среди МЛМ е мръсна дума. Сблъсквам се доста негативни реакции. За съжаление нямам възможност да подбирам, все още съм много в началото. Моля ви за съвет, по какъв начин ги подбирате и къде да намеря заинтересовани към този бизнес?
supernova

Мнениеот deni_da » Пон Яну 03, 2011 6:39 pm

Здравейте,

Вашият въпрос е наистина интересен.
По принцип традиционният МЛМ залага на продажби и контакти сред приятели. Аз и една група хора около мен, които се занимаваме с електронен бизнес и онлайн маркетинг, започнахме да развиваме една нова компания за България NWA. Защото в нея може да се използва интернет, а ние тук сме професионалисти.
Тук ще имате повече успехи с корпоративните си контакти, отколкото в която и да е друга компания. Защо - защото не разботите с 1, а с 13 компании. Те ще станат 50 след две години. Освен това в нашия екип получавате и безплатен сайт, за да развивате Вашата мрежа.

Прочетете повече на www.nwadistributor.com.

Ще се радвам да Ви съдействаме.
deni_da

Мнениеот geni23 » Пет Апр 08, 2011 4:17 pm

Здравейте! Аз лично записвам всеки който пожелае, който от записаните става и иска ще работи , който не става-не става, само времето ще покаже ;) . Както се казва "не се знае от кой храст ще излезе заека". А иначе си записвам редовно хора които искат само да си пазаруват, в крайна сметка те са тези които правят оборота в мрежата :)
Геновева Великова
Независим дистрибутор АкваСорс
0878768651
e-mail: geni23@abv.bg
http://www.aqua-zdrave.hit.bg
geni23

Мнениеот deni_da » Вто Апр 12, 2011 12:05 pm

Геновева, съгласна съм, че повечето хора се регистрират в МЛМ компания с цел да използват продуктите с отстъпка.
Особено в Аквасорс, това е най-често срещатата практика, защото вашите продукти са предимно позиционирани като медицинска козметика.

Но, слава богу, благодарение на NWA, има възможност даден сътрудник да работи и само с корпоративни контакти.
Имаме вече доста сътрудници в мрежата ни, които използват успешно тази възможност.
Хубаво е да има разнообразие и всеки да може да намери неговото място под слънцето.
deni_da

Мнениеот DESSS » Сря Апр 27, 2011 9:55 am

admin написа:Моят спонсор казва, че и най-неспособния човек, може да ти привлече в мрежата някой много добър :) И сигурно е прав...

Да, определено се съгласявам с това - не се знае кой ще ти направи хубава група - така, че не трябва да се подвеждаме по това, което ние преценяваме на пръв поглед - тоз човек става за МЛМ, а тоз - не....
DESSS

Мнениеот petar » Вто Авг 16, 2011 7:59 am

Моят отговор на основния въпрос. Според мен, както аз разбирам принципите на МЛМ, макар и не приложени на практика, то трябва определен процент и от двете. Да кажем 60% от времето си човек да отделя на качествените си хора - срещи, обучения, ходения по клиенти заедно и така нататък. Останалите 40% от времето си да агитира пълнежа на своята група, тъй като както някой беше казал по рано - всеки човек, независимо колко добър и ангажиран може да ти донесе някой наистина много качествен мрежовик и продавач.
petar

Мнениеот ivayle Dimitrov » Сря Окт 19, 2011 6:34 pm

Здравейте аз съм нов и сега тепърва навлизам в нещатата някой може ли да ми обясни точно как се започва ... кои компани трябва да разгледам и т.н и т.н !
ivayle Dimitrov

Мнениеот Инна » Пет Окт 21, 2011 12:22 am

Здравей!
Според мен е напълно невъзможно незапознат с материята човек да вземе адекватно решение при избора на компания :) Въпреки че разбирам концепцията из основи и активно работя в мрежова компания (а всички те са с аналогични планове), когато преди малко разглеждах плановете на други фирми (чисто от любопитство) всичко, което рабрах беше http://www.vbox7.com/play:033221d4
:) Колкото и подробно да е описан плана, нещата са много относителни и индивидуални. Лично според мен не ти избираш компанията, а компанията избира теб (в лицето на бъдещия ти спонсор) Ако в МЛМ те покани супер неприятен за теб човек, колкото и невероятен да е компенсационният план, едва ли ще се включиш. В крайна сметка най-важното в този бизнес е екипа. Ако те покани, обаче уважаван и харесван от теб човек и ти имаш желание да работиш с него - изборът е ясен - каквато и да е компанията. А те всички са добри - иначе нямаше да съществуват. Пък и дори твоят приятел да е начинаещ като теб, във всяка структура има опитен лидер, който ще ти помага. При мен лично се случи така - спонсорът ми е най-добрата приятелка от дете. Така че - избери си спонсор. Пък и когото и да попиташ, той ще ти каже, че неговата компания е най-добрата на пазара :) Разбира се, цифрите и перспективите са много важни. Има такава тема тук. Посочени са много добри критерии за избор на копанията. Успех!
Инна

Мнениеот ivayle Dimitrov » Пет Окт 21, 2011 11:07 am

Много ти благодаря ! :)
ivayle Dimitrov

Мнениеот deni_da » Нед Окт 23, 2011 6:02 pm

ivayle Dimitrov написа:Много ти благодаря ! :)

Ивайло, хубаво е, че търсиш информация. Според мен е добре да събереш инфо от първа ръка. Аз лично бих се радвала да ти разкажа за компаниите, с които аз имам опит. Срещни се или говори и с други сътрудници.
Събери колкото се може повече парчета от пъзела, за да можеш давидиш по-голяма част от картината.

Също така, ако желаеш, мога да ти изпратя няколко книжки за принципите на МЛМ (в електронен вариант са) и след като ги прочетеш ще ти се изяснят много неща.

Аз лично преди година бях един неуспял сътрудник в ЛР, който за 2 месеца направи 4 сътрудника... и няма да ти казвам с цената на какво как взе 11 лева и 10 лева бонуси за първия и вторния месец.

Сега след около година от тези злополучни събития, съм спонсор на мрежа от около 6 хиляди човека. И успехите ми са доста по-големи... И единственото нещо, което съм променила, е компанията. Сега съм в NWA можеш да прочетеш повече на www.nwadistributor.com

Но ти пожелавам успехи с която и компания да се захванеш, да имаш много успехи, да учиш много и да си много удовлетворен. Това е върховното щастие, което този бизнес носи;)
deni_da

ПредишнаСледваща

Назад към Организиране на МЛМ мрежа