Първият и единствен МЛМ форум в България се продава! Изпращайте своите оферти на zaekyt7@gmail.com

Възможно ли е МЛМ метода да проработи във формална структура

Какво се изисква, за да бъдеш добър спонсор и хората под теб да печелят.

Възможно ли е МЛМ метода да проработи във формална структура

Мнениеот pesho » Пет Апр 05, 2013 3:43 pm

В тази тема ще опише една конкретна идея, която може да се нарече "Промотиране на стартъпи". Особеността в случая е това, че МЛМ компанията НЕ СЕ контролира централно от някакъв собствени, а представлява само общ механизъм, който всички спазват.

И така идеята се базира на следната схема. Първо запаметява се от всички участници в схемата дървото на рефералите. Нов участник може да се появи, единствено закрепен за някой настоящ участник (като по този начин споменатата структура дървото се разширява).

По отношение на плащането нещата стоят така. Всеки новодобавен заплаща определена сума на проектите над него. Разбира се не еднакво, а в предварително планирано процентно разпределение. Тези на които им е заплатено ще имат задължението за определен период от време да представят реклама на новодобавения сайт (отново ще има правила какво количество да е тя).

Тази схема, освен че не изисква общ собственик на системата има и още едно интересно предимство. МЛМ агитацията може да се осъществява, как да го кажа - без някакви "угризения". При стандартните МЛМ компания опитваш да "вържеш" някого, защото самият ти си се вързал. Наистина няма какво да се лъжем, че ако продукта който си закупил не ти хареса или не достатъчно, че тогава няма да търсиш хора под теб, които да ти носят приход. При описания метод нещата стоят на принципно различен принцип. Продуктът който ти си заложил в МЛМ мрежата е твоят собствен проект. Ти естествено е да го считаш като много хубав (иначе защо си го почнал) и че ще стане популярен. Вързалите се към теб стартъпи на практика не само ще ти дават пари, но и ще получават реклама от сайта ти, а ти е нормално да считаш че тази реклама ще е гледаема след време (защото считаш проекта си за супер добър).

И сега дали направо да опитам да приложа тази схема на практика? Да обмисля правилата и да се положи началото на подобна кампания? Отговорът е по-скоро да, но когато това стане ще пусна тема на друго място. Все пак не е това форума, където й е мястото...
pesho
 
Мнения: 97
Регистриран на: Пет Окт 19, 2012 6:51 am

Re: Възможно ли е МЛМ метода да проработи във формална струк

Мнениеот koudyforever » Пон Юли 01, 2013 8:50 pm

В публикацията, която си пуснал има куп противоречия. Не искам да се заяждам и се надявам да не приемеш отговора ми, като заяждане! Самата концепция за "задължения", както ти казваш е абсурдна. Самата концепция за МЛМ е създадена специално, за да НЯМА задължения. Да не говорим за останалите неща, които както вече казах си противоречат едно с друго. Какво точно имаш предвид и за коя компания говориш. Накрая искам да попитам, след като говориш за МЛМ и казваш, че ще публикуваш темата за този МЛМ на друго място, защо изобщо пишеш тук ? Това е МЛМ форум, ако тук не му е мястото, тогава къде !?
koudyforever
 
Мнения: 20
Регистриран на: Чет Дек 06, 2012 9:30 pm

Re: Възможно ли е МЛМ метода да проработи във формална струк

Мнениеот pesho » Вто Юли 02, 2013 9:49 am

Самата концепция за "задължения", както ти казваш е абсурдна.

Не е абсурдна, просто не е MLM, както ти споменаваш. Самата идея, която имах се стартира от MLM принципа, но в последствие този принцип избледня дотам, че практически почти го няма. Явно още като съм писал темата, въпреки че тогава считах MLM като скелета на цялата конструкция, то подсъзнателно съм очаквал ситуацията да се промени. И така стана (както споменах). Между другото тази идея доста се разви, но още не съм намерил подходящо място за публикуване - определено тук вече не е.
Между другото koudyforever ако имаш свободно време, то пиши тук в темата като номериран списък на различните противоречия. Голяма част вероятно вече не са актуални в сегашния вариант на проекта, но може и нещо глупаво да съм оставил в основата на концепцията.
pesho
 
Мнения: 97
Регистриран на: Пет Окт 19, 2012 6:51 am

Re: Възможно ли е МЛМ метода да проработи във формална струк

Мнениеот koudyforever » Сря Юли 03, 2013 11:34 am

В момента не разбирам какво искаш да кажеш. Обясни ми каква е твоята концепция. С коя компания искаш да работиш и какво наричаш "формална структура"? Основното, което не разбирам е какво визираш, като казваш, че нещата са се променили и продължавам да не разбирам върху какъв въпрос се въртиш.
koudyforever
 
Мнения: 20
Регистриран на: Чет Дек 06, 2012 9:30 pm

Re: Възможно ли е МЛМ метода да проработи във формална струк

Мнениеот TomislavPetkov » Сря Авг 14, 2013 4:12 am

Днеска явно ще ми е активен ден за писане. Така де, я да питам и аз за каква концепция говорим ? И коя е компанията? Може пък да ме изненадаш с нещо :)
TomislavPetkov
 
Мнения: 12
Регистриран на: Нед Сеп 05, 2010 10:18 am

Re: Възможно ли е МЛМ метода да проработи във формална струк

Мнениеот pesho » Вто Авг 20, 2013 5:00 pm

Тъй като има интерес към темата, то ще дам едно малко разяснение какво имах предвид. Иначе конкретната идея ще Ви я кажа, когато бъде пусната услугата - няма да е скоро, като се очаква това да е след 3-4 месеца. Както споменах в предишната тема, то в цялостната идея вече не MLM не играе основна роля.

Под формална структура имах предвид по-скоро децентрализирана структура от участници, които следват някаква система от правила. При MLM компаниите винаги имаме един единствен участник, който определя настройките на конкретната MLM схема.
pesho
 
Мнения: 97
Регистриран на: Пет Окт 19, 2012 6:51 am


Назад към Организиране на МЛМ мрежа

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron