Първият и единствен МЛМ форум в България се продава! Изпращайте своите оферти на zaekyt7@gmail.com

Защо повечето хора се ужасяват от МЛМ?

Всички общи теми за мрежов маркетинг, които не са намерили място по другите форуми.

Защо повечето хора се ужасяват от МЛМ?

Мнениеот deni_da » Нед Сеп 12, 2010 4:56 pm

Здравейте,
За тази тема ме провокира едно от мненията, поснати последно във форума.
Мисля, че точно тук трябва да насочим всички пишещи усилията си и да напипаме подводните камъчета за МЛМ.

И, разбира се, да си вземем уроците и да не повтаряме грешките си.

Моето мнение е следното:

Повечето сътрудници, заблудени от поршетата, милионите, яхтите и т.н. материални стимули, се впускат в бясна надпревара по заробяване на приятели, познати, техни приятели, техни познати и т.н. и в крайна сметка имаме много неискрени отношения.

1. Обаждаш се на човек, който не си виждал месеци, та дори и години и с преповдигнат тон вземаш да му разказваш как ще забогатее от МЛМ... Просто думи нямам... ако на мен ми се случи, директно го отсвирвам... много мразя лицемерни хора.
Да, нямам какво да си кривя душата... МЛМ те приканва да вършиш точно това... И на мен ми се случва... НО!!! се старая така да представя нещата, че поне да не е толкова видно, използваческо и комерсиално.

2. Всяка тема се завърта около компанията, към която си започнал. И какво ... в крайна сметка си един промит мозък, който мнооогоо си е повярвал, че ще изкара "диамантеното" (нали в някои компании така се кръщават) ниво и ще си остави наследство на внуците до 9 поколение...
Хора, нека да се осъзнаем - идеята на МЛМ е предимно чрез препоръка да насочим наши приятели и познати да изпитат качествен продукт... Но ако станем едни досадници, никой не би ни повярвал...

3. Бързото забогатяване - стига с този мит! Ако не се работи интензивно и целенасочено, надали от небето ще падне някое милионче...

Ненавиждам начина на представяне на повечето МЛМ компании... Както написах в едно от мненията ми, хората са далеч по-умни от това, което им се иска на МЛМ компаниите...
Много ме дразни фактът, че мулти левълът си е издействал имиджа на капан за наивници...
Според мен ВСИЧКИ, КОИТО ВСЕ ПАК СМЕ ВИДЕЛИ, ЧЕ ИДЕЯТА НА МЛМ КОМПАНИИТЕ Е ВСЪЩНОСТ МНОГО ДОБРА, СМЕ ОТГОВОРНИ ТАЗИ ИДЕЯ ДА СЕ ПРЕДСТАВИ ПРАВИЛНО.
Нека да се постараем да "пооправим имиджа" на млм чрез личния си пример.
Хората ще ни се доверят, само ако наистина сме доказали, че можем да оправдаем доверието им.
deni_da

Re: Защо повечето хора се ужасяват от МЛМ?

Мнениеот admin » Нед Сеп 12, 2010 7:15 pm

За съжаление някои от така наречените "МЛМ компании" въобще нямат право да се наричат така, защото са си чисти пирамиди, създадени от измамници с цел еднократна абсолютно незаконна печалба...
В България стартира нова MLM компания, бъдете на линия за появата на Free MLM!
admin
Site Admin

Мнениеот deni_da » Пон Сеп 13, 2010 8:42 pm

Само да споделя, защото просто още се разтрепервам, като се сетя.
Днес, както си вървях към вкъщи, след многото ми срещи (колко съм изморена - не е истина!!!) случайно засичам един от сътрудниците от нашата компания.
Зарадвах се да го видя, поздравихме се, заговорихме се... не знам как подхванахме темата за МЛМ, обаче... съжалих хиляди пъти, че съм го направила.
Подмятам аз на шега, че не съм си купила още яхта от бонусите, които получавам... и ми се вкарва клишето, че сигурно греша в някоя от седемте стъпки... (ноу хау на компанията)... Отговарям, коя според мен не работи - основата на ноу-хауто - приклещват ме с това да измисля ново такова и да го разпространпвам... (ако стане по моя начин, със сигурност ще го споделя:))) ... Казвам, че не разчитам на млм да се издържам - парират ме с това дали моят бизнес може да ми докара еди какъв си резидентен доход... и поне половин час в този стил. Клише след клише... и дори да е вярно, и дори знам вътрешно, че има смисъл в идеята... натискът е толкова силен, че ми се повдига... дори само като се сетя...
По едно време вече видимо нападах, че е промит мозък, че са му флашнали казанчето неколкократно, умолявах да се държи нормално... да е готин...
И разбира се резултатът беше нулев.
Предавам съвсем накратко случката - спеставам ви вълните от емоции, които ме заливат... Правя само уговорката, че всеки е различен и си има свой подход.. този определено не е моят...
За някои тази агресивна постановка сигурно работи... но не и за мен....

Ако исках да ме съдят за това как правя дадено нещо, ако исках да ми четат конско за това коя стъпка ми е проблемна и коя не...
Ако исках да правя нечий друг бизнес, да следвам нечии други правила, щях да работя в офис, да позволявам шефове и недоклатените им съпруги да ми се качват на главата и да си измислят хиляди идиотщини, които аз да следвам...
(извинябам се за циничния език на моменти)...
Но не... аз искам просто да си намеря моя подход...
Ако се получи, ще продължа... ако ли не ... здраве да е....
Надали светът ще свърши точно заради мен...

Ето това мен ме ужасява - когато един човек започне във всяко нещо да вижда своето млм верую, да извърта всеки разговор към млм бизнеса, да изтласква всеки в предварително зададената млм рамчица.

Безсмислено и болно е да се спори с такива хора...
Много е жалко - защото те сигурно са много готини, симпатични и мили... но ние никога няма да разберем какво се крие зад маската на преуспяващия в млм бизнеса получател на резидентни доходи.

Жалко...
deni_da

Мнениеот domashenbiznes » Сря Ное 24, 2010 7:08 pm

Според мен, всичко зависи:
1.от хората, от съответния висшестоящ спонсор или партньор, например. От човешките му качества най-вече. Професионалните в случая по-малко играят. Преди колеги, партньори, сме преди всичко хора. В една компания отрязах точно 3 висшестоящи спонсори, просто блокирах достъпа им до мен по всякакъв начин. И помолих четвъртия нагоре да ми помага, като му обясних ситуацията. То беше преса, поставяне на условия за посещаване на тренинги и предоставяне на материали /да си активен, т.е. да купуваш постоянно/... Около 3 месеца след регистрацията си. Но, преди това, около 15 дни след регистрацията, бях казала на непосредствения си спонсор да не ме подценява.
"От човешките му качества най-вече." - И от здравия разум, здравата психика, правилния мироглед към нещата.
2. Правилно, че някои компании така лъжат - за 2 седмици си връщаш вложението и какви доходи ще имаш!!! След като знаят, и след като после в тренинги се казва, че 1,5-3 години трябва да работиш упорито, за да започнеш да получаваш пасивен доход. Естествено е хората да се разочароват. С какво ще се хранят толкова време? И след като са си дали последните пари за тази инвестиция, която трябва да се върне за 1-2 седмици според презентацията, а минават месеци, година, години, и се вижда, че не е така. Затова е такава славата...
3. Освен това, наистина има много измамни схеми. Вижте списъка по следния линк:

http://www.nebudlohom.ru/black-spisok.html - създатели на пирамиди в Русия, издирвани в момента и осъдени.

Направих си от този списък и свое откритие – Палмари например, познавам двама, които са там...
Има и две български имена – Стоян Стоянов и баща му. В руски списък!?!?

Но не само МЛМ имат начини да грабят. Не ни ли грабят от разни фирми, на които сме работили по трудов договор или като самонаети и не са ни платили? Аз имам да вземам заплати и хонорари за 4500 лв.!!! Една коректна МЛМ компания е за предпочитане.

МЛМ е бизнесът на 21-ви век, няма да му избягаме, ако искаме човечеството да не измре от глад )
Просто трябва да работим човешки и коректно, с човешки и коректни компании в лицето на ръководството. /Рибата се вмирисва от главата!/
4. Да знаете някой от българските пирамиди да е осъден? В Русия поне има осъдени...
Даниела Христова, Социален Предприемач, Консултант по Интернет доходи
domashenbiznes

Мнениеот domashenbiznes » Нед Фев 20, 2011 11:57 am

Защо ли? Защото сме прекалено страхливи и наплашени, което е патология. Трябва смелост за всяко нещо. Със свиване и треперене не се постига нищо. Напред - до информацията, до пробата, до разнищването на всяка възможност за напредък. Иначе? Изоставаш, обедняваш, мизерстваш. Чакаш да ти падне нещо от тавана/или небето. Докато умните се наумуват, лудите се налудуват! Напред - падаш, ставаш, важното е да се изправиш и да продължиш!!! Прекалено дива е нашата нация - Български манталитет=Див балкански субект. Така напред не се върви. Затворили сме се, заровили сме си главите в пясъка и се мислим за велики, на които другите, невеликите, трябва да предоставят европейски помощи!!!
Даниела Христова, Социален Предприемач, Консултант по Интернет доходи
domashenbiznes

Назад към Общ МЛМ форум

• { RELATED_TOPICS }
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение