Първият и единствен МЛМ форум в България се продава! Изпращайте своите оферти на zaekyt7@gmail.com

Съвети за успешни продажби

Как да продаваме продуктите успешно.

Съвети за успешни продажби

Мнениеот deni_da » Чет Сеп 09, 2010 7:34 pm

Реших, че и тази тема ми е интересна и че имам какво да споделя от моя предишен опит.
Не мога да кажа колко по различен е мрежовият бизнес от традиционния, но смятам, че има добри практики, които всеки себеуважаващ се човек/търговец може да спазва, за да е успешен.

В практиката ми до момента винаги съм била връзката на съответния бизнес с клиента. Независимо какво съм продавала - софтуер и уеб услуги, кредити и консултации, фотографски проекти, реклама в списания и т.н., аз съм се водила от няколко неща:
1. Да бъда себе си - личността, която съм, с позицията, която изповядвам, без да преигравам, без да се преструвам, без да съм фалшива.
Има една максима, че хората купуват от хора, които харесват.
Мисля, че е на 100% вярна.
2. Била съм вътрешно убедена, че продаваната услуга или продукт ще са от полза за клиента.
3. Била съм винаги позитивна и ентусиаст. Хората се заразяват от ентусиазма.
4. И най-вече, не действайте клиширано. Намерете индивидуален подход към всеки отделен човек. Накарайте го да се чувства специален, накарайте го да ви се довери. Само достигайки до него, ще можете да му предложите точното решение на неговия проблем.
Така се създават дълготрайни отношения. И в бъдеще ще можете да разчитате на този човек, както и той на вас.

Не пестете време и усилия, за да се подготвите за срещата с клиент.
Нека продажбата да не е единствената ви и крайна цел... има и други по-важни неща...:)
deni_da

Re: Съвети за успешни продажби

Мнениеот admin » Чет Сеп 09, 2010 8:00 pm

И аз споделям същите възгледи :) Честността и искреността са много важни и също така да продавам нещо, което самият аз използвам за себе си - това е много силно...
В България стартира нова MLM компания, бъдете на линия за появата на Free MLM!
admin
Site Admin

Мнениеот deni_da » Чет Сеп 09, 2010 8:14 pm

Определено личното убеждение и познаване на продуктите са ключов фактор. Все пак идеята на МЛМ бизнеса е не да се продава, а да се организира мрежа от регистрирани потребители, които да купуват продуктите за себе си и домакинствата си с даден процент отстъпка.
Аз лично вярвам, че не всяка млм компания е подходяща за мен точно заради продуктите, които предлага.
Ето една причина да не стана никога дистрибутор на Орифлейм и Avon. Не ме разбирайте погрешно - и аз съм ги използвала. Кой не е?!
Но тези времена са отминали в мига, в който съм станала от ученическата скамейка, съм започнала да си изкарвам сама парите и най-вече съм осъзнала нуждата от използване на качествени продукти.

Освен това, ако даден човек не може да се слее с идеята на компанията, към която се е включил, то той няма да е искрен и ... това ще си проличи.
deni_da

Мнениеот tolitoli » Чет Сеп 09, 2010 8:26 pm

Занимавам се с търговия от 20 г. ( сега вече всички си представят побелял чичко с бирено коремче , опитващ се да се присламчи към младите :)))Всъщност няма да ви опровергавам - оставям всичко на въобажението ви . Сега по същество. 20 г "традиционна" търговия и наистина много бели коси , срещи с хиляди хора във всички точки на България. След всичко това смея да твърдя , че единствената реална алтернатива на огромната манипулация която наричам традиционна търговия е МЛМ. НО! Не всяка компания може да бъде реална алтернатива . Знам че дотук не съм дал нито един съвет за успешни продажби , но ми се струва че преди това трябва да отговорим на въпроса - ЗАЩО МЛМ ? Може би трябва да отворя отделна тема където да споделя опита който имам . Може и да е полезен.
tolitoli

Мнениеот deni_da » Чет Сеп 09, 2010 8:38 pm

Отново да се изкажа;)))
Според мен на въпроса "Защо МЛМ?" му е точно тук мястото за отговор. Защото разбирайки разликата и предимствата на МЛМ по-лесно и по-успешно се правят продажби/регистрации.

Та, време е да обсъдим защо МЛМ:)
deni_da

Мнениеот admin » Чет Сеп 09, 2010 8:43 pm

Нека е в отделна тема, омешването на много теми в една намалява посещенията на форума от Google (айде добре дошли в глупостите от моята област :D )
В България стартира нова MLM компания, бъдете на линия за появата на Free MLM!
admin
Site Admin

Мнениеот deni_da » Чет Сеп 09, 2010 8:48 pm

ЕЕЕЕ, щом за SEO-то ще е по-добре, тогава слушаме и изпълняваме... Все пак нали съм и от твоята страна (уеб бизнеса) преди всичко;))

Явно този форум ще е полезен не само относно мулти левъла;)
deni_da

Мнениеот TomislavPetkov » Съб Сеп 11, 2010 7:56 pm

Аз ще се изкажа в подкрепа на всичко казано от deni_da. Харесва ми краткия списък от неща, които изброи като фактори за успешни продажби. Много кратко и ясно формулирано. За мен( тъй като от скоро съм в МЛМ бизнеса) това са основните неща, към които трябва да се придържа всеки представител!
TomislavPetkov

Мнениеот deni_da » Нед Сеп 12, 2010 4:31 pm

Благодаря, Томиславе!
Радвам се, че се присъедини към форума.
Аз смятам, че написаното от мен важи за всеки бизнес.
Ти към коя компания си?
deni_da

Мнениеот tolitoli » Нед Сеп 12, 2010 8:30 pm

Тъй като трябва да сме SEO frendly :) Ще очаквам темата Защо МЛМ . Там може би ше поразвържа малко перото
tolitoli

Следваща

Назад към Директни продажби

• { RELATED_TOPICS }
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение