Първият и единствен МЛМ форум в България се продава! Изпращайте своите оферти на zaekyt7@gmail.com

SCI - Save Company International

Всички компании от мрежовия маркетинг, които не са включени отгоре. Ако се съберат много фенове на някоя от тях, ще и направим раздел :)

Re: SCI - Save Company International

Мнениеот un1versal » Нед Ное 25, 2012 4:19 pm

Приятел, Skype: don40_88 за повече въпроси.
И да, имам Икономическо Висше образование. Когато говоря за нещо, заставам зад думите си :)
un1versal
 
Мнения: 3
Регистриран на: Сря Ное 21, 2012 4:36 pm

Re: SCI - Save Company International

Мнениеот Ilian Petrov » Пон Ное 26, 2012 2:11 pm

От тази компания има полза - можеш да получиш безплатно секс услуги - е после ще трябва да си платиш карта, вноска за ниво..... Аз вече съм част от SCI.
Но аз си приспах и с колежката Емилия Делииванова и с другата колежка Ралица, и си взех само карта за 50 лв. - това е стартовия пакет.
Не я ползвам често, защото основно ползвам заведенията и там ме е срам да извадя картата и да ми връщат някакви стотинки, а в това време оставям два пъти повече бакшиш.
Малко да вземат да си разширят кръга от фирми и услуги, за да е по-полезна тази карта.
Но на мене лично ми върши работа. Нека ми се събират парите от отстъпките.
Ilian Petrov
 
Мнения: 1
Регистриран на: Пон Ное 26, 2012 1:59 pm

Re: SCI - Save Company International

Мнениеот donaanjela » Вто Ное 27, 2012 6:53 pm

Точно затова говоря,Илиян! За крайно негативната промяна,която настъпи у моите познати. Това,което наричат личностно развитие всъщност е морална деградация и крайна духовна и интелектуална ограниченост. Била съм на страшно много места по света,чела съм много ккниги и учебници,била съм лидер и организатор на много проекти,та съм се нагледала на всякакви хора,всякакви идеали.....Българите са предостатъчно нискообразовани,мързеливи и алчни за допълнотелно да се подхранват и толериат тези качества. Това само тук може да мине. В повечето страни дори avon и oriflame са забраанени,а руснаците в момента водят битки срещу всякакви такива пирамидални схеми,заради приликата им с тоталитарни деструктивни финансови секти. А тук има яка агресивна манипулация. Ранди Гейдж и др подобни анимационни герои-зомбита,правещи пари от нищото,промиващи мозъци,само тук се котират. Странното е,че революцията на млм вече по света отмина,а тук типърва "откриват"-от където светът се връща,ние натам отиваме. Пак казвам-пасивен доход-да,но не по този начин. А водещите на презентациите са доста прикрито агресивни,за сметка на другите,които са явно нагли,нетолерантни и арогантни филмари.... дано чуждите власти се намесят по-скоро,че на нашите явно им бутат яко мангизи......
donaanjela
 
Мнения: 11
Регистриран на: Пет Ное 09, 2012 7:12 am

Re: SCI - Save Company International

Мнениеот abo » Чет Ное 29, 2012 3:08 pm

donaanjela , благодаря за обратната връзка, която сте дали на тези хора. За мен нормално е парите да са средства. Аз вярвам в това. Средствата да идват като следствие при този, който създава стойности, принос. По друг начин формулирано - печелиш, защото правиш, вместо правиш, за да спечелиш. Парите са като бюлетините и ние гласуваме всеки ден. Аз лично ще предпочета да ги дам на този, който ще допринася за развитие, ще създава стойности.

Концепцията, която се лансира от тази компания е нещо, в което аз не вярвам и това е спестяването, т.е. НЕдаването, отнемането.
Кое е по-справедливо ? Да получаваш, защото даваш, или да получаваш, защото отнемаш ?

Вярвам, че всеки, който допринася за здравето, времето, финансите, развитието и връзките между хората - заслужава да му бъде платено повече, за да може утре той да прави това още по-добре и в по-голям мащаб, тъй че повече хора да имат полза от това.

Въпросната компания те учи как да отнемаш от производителите, като се сдружиш с посредниците между производителя и хората.

Да си посредник е тарикатско. Някой друг създава, а ти само носиш. Не ти се налага да се "занимаваш" много. За това има и толкова много посредници, които развалиха качеството на стоките.

До колкото разбирам, в SCI са същите герои, които преди 3 години окепазиха LR , търсейки и вярвайки, че има бърза печалба. Това са същите хора, които "записваха" в LR без да създават стойност за екипите си.

donaanjela, напълно разбирам разочарованието от срещите с тези хора. Те на времето парадираха, че застават зад идея, която съкращава паразитните звена (посредниците, рекламата и т.н.) Сега същите тези хора са зад идеч, която създава още 1 посредник в търговската мрежа. Само и само да се печели.

Уважавам МЛМ като индустрия - в истинския и вид и предназначение.
МЛМ е измислен като средство да се използува от производителите. Компаниите със собствено производство могат да използуват това средство, за да стане възможно клиентите им да си купуват директно от тях, за да е възможно освободените средства да се използуват за производство, развитие и собствени програми за лоялни клиенти. Използува се за сериозни възнаграждения за хората, които вземат решение да допринасят за развитието на пазара и решаване на клиентски въпроси, консултация и т.н.

Същите тези хора ще мигрират и в следваща компания, за да използуват инвестициите, които компанията прави за да навлезе в дадена държава и ще избягат от отговорност веднага, щом им се наложи да допринасят за клиентите и компанията.

Пари без принос няма. Ако това се случи, то е на късмет и е временно. След което ще им се отнеме. Цената ? Това са развалените отношения, стъкления безизразен поглед.
abo
 
Мнения: 1
Регистриран на: Чет Ное 29, 2012 2:13 pm

Re: SCI - Save Company International

Мнениеот Yavor Yanakiev » Вто Дек 11, 2012 2:16 am

Отделих 1 час, за да напиша дълъг и подробен коментар по темата и когато натиснах "Прегледай", за да проверя написаното - форумът учтиво ме информира, че трябва отново да вляза и всичко написано си замина... Нищо, ще напиша по-кратък отговор, защото смятам, че е необходимо да се дадат аргументи.

Админ: извинявам се за проблема, обикновено при натискане на "Back" се връща обратно и човек може да си спаси мнението.
Yavor Yanakiev
 
Мнения: 4
Регистриран на: Вто Дек 11, 2012 1:04 am

Re: SCI - Save Company International

Мнениеот Yavor Yanakiev » Вто Дек 11, 2012 3:17 am

Здравейте и от мен :)

Каквото и да си говорим - SCI e доста актуална тема в последно време. Дори само като видим коя е една от най-коментираните теми във форума можем да го забележим, а и извън форума е така.

Да се представя накратко - казвам се Явор Янакиев и съм мениджър в друга МЛМ компания. Т.е. имам добри, не върховни резултати, върху подобряването на които работя. Изключително уважавам хората, които са се захванали с този труден, но изключително перспективен бизнес. Това е и една от причините да посещавам всички презентации на МЛМ компании, на които ме поканят, когато имам физическата възможност да присъствам. Мога да кажа, че на по-голямата част от по-популярните компании в страната съм присъствал. Най-малкото за да не говори човек на едро, трябва да познава конкуренцията и да е наясно със силните и слабите си страни, нали така?

Със SCI се запознах посредством мой познат, който беше наясно, че съм ангажиран активно с мрежов бизнес. Той ми обясни, че е един от първите, включили се в мрежата, и наскоро беше напуснал работата си, за да се развива по-активно в бизнеса. Това беше преди почти година - в началото на 2012 г. Тъй като той знае, че аз посещавам различни презентации, беше наясно, че съм бил и на срещи за Lyoness и дори съм си правил труда да изчета внимателно плана и условията им. Поради тази причина срещата с него протече в няколко етапа:

1. През цялото време ме убеждаваше колко различно е всичко в SCI от Lyoness.

Според вас защо го е направил това? Едната причина е заради очевидните прилики - бизнес модела, логото (ако не сте обръщали внимание, погледнете ги - разлика почти нямат), дори рекламните материали са абсолютно идентични - като се започне от хартията, която са използвали, цветовете, шрифтовете, дори текстът е същият. Не всичко е 100% същото, разбира се, но отликите са по-скоро изключения, за сметка на приликите, които са във абсолютно всичко. Докато ми показваше нещата, гледах с усмивка, защото дори "бонификациите" са твърде сходни.

Другата причина, поради която ми повтаряше на почти всяко изречение, че нещата са различни, е, че известно време преди това ми споделяше, че е бил в Lyoness, дори е водил обучения и е бил достигнал добро ниво, когато разбрал, че политиката на компанията не е насочена към крайния клиент и затова е пирамида. Това бяха неговите думи. Също така и за един от основателите на SCI - човек, който е бил на високо ниво в Lyoness, разбрал, че е пирамида и е създал SCI.

И така - какво е първото ми впечатление от компанията - взема се идея от друга компания и се представя като изключително иновативна, уникална и неповторима. В това на пръв поглед няма лошо - много хора са забогатели като правят нещо вече измислено по-добре от другите преди тях. Но когато изначалната идея е нелегална и те са наясно с това?


2. Изслушах с интерес цялата му презентация и му задавах много въпроси, за да се опитам да си изясня начините за развитие и получаване на пари в SCI. Когато приключи, го попитах какво ще стане с приятелите ми, които сега не ми повярват, че има бъдеще в този бизнес, и не се регистрират (всеки, който е прекарал повече от 5 минути в МЛМ знае, че не всички, с които се срещаме, се присъединяват). След време (да кажем 4-5 години) аз ще печеля вече 5-6 цифрен доход и някои от тях все пак ще ми повярват и ще решат да дадат 3000 лв. (или колкото изисква компесационният план към тогавашния момент, както знаем - подлежи на корекции) и как ще си избият парите? Нали бизнес партньорите твърдят, че след толкова време SCI ще излезе от България, защото няма да има пазар за нея тук. Колко потребление ще им трябва, за да го направят? Или просто ще намерят други хора, които да дадат по 3000 лв. А какво става с последните, които са дали по 3000 лв.?

Колкото и да е учудващо, директен отговор не получих на този въпрос. Малко по-късно все пак ме попита дали не искам да се регистрирам, за да съм сред първите в мрежата. Какъв мислите е отговорът на моя въпрос? Отказах му.


3. Нашата възможност е УНИКАЛНА ПО РОДА СИ И АБСОЛЮТНО НЕПОВТОРИМА, ТЯ НЯМА ЕКВИВАЛЕНТ И Е НАЙ-ДОБРИЯТ НАЧИН ЗА ПЕЧЕЛЕНЕ НА ПАРИ ИЗОБЩО!
Това сред хората в SCI се говори с такъв ентусиазъм и така разпалено, че ако човек не е информиран, напълно ще повярва на това. Само че ако отидете в почти всяка МЛМ компания, ще чуете същото нещо. И ще откриете, че в повечето случаи условията са много сходни, а възможностите за печалби по компесационния план - напълно. Аз също вярвам, че компанията, с която си партнирам, дава най-добрите условия за печелене на пари - не е уникална по рода си, не е абсолютно неповторима, но е най-добрият начин за печелене на пари от МЛМ. Ако просто го кажа така, без аргументи, е нормално някой незапознат да ми повярва. Ако използвам аргументи, но те са неверни - човекът, който не е запознат, ще ми повярва.

Тук един въпрос към колегите мрежари - на презентацията на SCI се изтъква, че ДАВАТ КОЛИ!!! - познавате ли други МЛМ компании, които да го правят? Също така в SCI ИМА КОНФЕРЕНЦИИ!!! Сякаш съм го срещал и това някъде. И още куп подобни аргументи, които чух директно от познатия ми и индиректно от други хора, които са присъствали на техни презентации.

Извод - дори да оставим настрана факта, че основателите са заимствали идеята за добре прикрита финансова пирамида, компесационният план не е нищо различно и ново.


4. Всички бизнес партньори на SCI, включително и самият той, обясняват, че след време ще се печелят много големи пари от пазаруване и потребление, но същевременно повече от 80% от парите им идват от такса регистрация, пардон - закупуване на търговска категория. Включитено и неговите - показа си ми банково извлечение с нелоши бонуси, целите получени от регистрации на хора.

Не съм юрист, признавам си, и не съм чел подробно законодателствата, но съм чел книги на Ранди Гейдж, в които той изтъква, че по закон в САЩ, за да бъде една МЛМ компания легална, а не незаконна финансова пирамида, трябва минимум 60% от приходите й да са от движение на продукт/услуга. Т.е. ако повече от 40% идват от такси регистрация/закупуване на начален комплект/закупуване на търговска категория - компанията е нелегална финансова пирамида.

И тук идва моментът, който бизнес партньорите на компанията изтъкват - трябва да си намерим сериозни хора, затова трябва да си платят 3000 лв., за да ползват нашата платформа, за да се обвържат и да са сериозни. Ако компанията е легална, тя не трябва ли да печели от труда на тези хора - те да разпространяват услугите й, а именно - картата за намаление, което се явява продуктът (според думите на хората в компанията)? Т.е. не трябва ли да имат възможност хората да си заслужат да получават пари вместо просто да си я купят? Отново по повод на уникалния бизнес план - бил съм на презентации на поне 2 други компании, в които условията са почти идентични, но дават възможност да се регистрираш безплатно, след което да си изработиш въпросната категория. Най-добрият бизнес план е на SCI, нали? (тук има ирония, ако случайно не се долавя в буквите)


5. Изключително много харесвам идеята за карта, с която спестявам пари при пазаруване! Страхотна е! Затова си изкарах карта Grabo - струваше ми 5,50 лв. (цената на 1 карта е 10 лв., на 4 - 22 лв.), с която си имам минимум 10% отстъпка в най-различни заведения и бизнеси. Тъй като SCI твърдят, че продуктът им е именно тази карта (ако продуктът не е тя, а е просто правото да правиш бизнес, канейки други хора, се връщаме директно в началото на 90-те при пирамидите), та тъй като това е продуктът им, нека направим едно просто сравнение между двете:

Grabo - най-големият сайт за групово пазаруване в България, който е известен на изключително голям брой хора и му се доверяват. Част от "НетИнфо" - една от най-големите мрежи в страната, като рекламите на Grabo са из голяма част от сайтовете на "НетИнфо" (например abv.bg). Grabo Club картата, която програма стратира само преди няколко месеца, има над 100 (до толкова спрях да броя, така че може да са и значително повече) обекта само във Варна. В Пловдив, където е създадена компанията, не проверих. Освен на мощно медийно присъствие, Grabo разчита изключително много на рекламата от уста на уста, тъй като това е моделът на сайтовете за групово пазаруване. Цената на продукта е от 5,50 лв. до 10 лв.

SCI - нова компания, която не е позната на хората и на голяма част от хората над 30 годишна възраст им напомня много на времената от началото на 90-те. Няма реклами, разчита само на реклама от уста на уста. Във Варна разполага с 28 обекта - 2 години след стартирането си. Цената на продукта е от 50 до 3000 лв.

Кой продукт е по-предпочитан от клиентите? Не съм запознат какъв е броят на закупените Grabo карти и не знам дали е повече от 14000, но при 516 999 души регистрирани и закупили поне веднъж нещо през сайта на Grabo смятам, че е вероятно.
А когато продуктът е по-предпочитан от клиентите, коя компания ще изберат бизнесите за партньор?

Аз направих всичко по силите си моите познати да си вземат карти от Grabo, а не от SCI, защото вярвам в лоялността и легалността на Grabo.

SCI, Lyoness и няколко други подобни компании, които в момента се опитват да влязат в България, уронват реномето на МЛМ индустрията и след няколко години всички, които сме в този бизнес, ще усетим това.

Постът ми беше много дълъг, но се надявам да е полезен на хората, които са го прочели. В крайна сметка това е целта на форума.


И за последно една кратка бележка към г-ца donaanjela - не знам защо смятате, че МЛМ е "отминала революция", след като откакто съществува до ден днешен бележи ежегоден ръст - има една единствена индустрия, която има по-голям ръст и това е интернет. Така че не случайно МЛМ е наричан "бизнесът на 21 век" от маркетолози. Разбира се, парите не трябва да са цел, а средство - затова и хората, които влизат в МЛМ само заради парите, се провалят. Както и хората, които се захващат с каквото и да е само заради парите. Това е правило, валидно за всички аспекти на живота. В компанията ми има лидери, които са стигнали до ниво, където доходът им действително е пасивен - и всеки го използва по различен начин. Някои помагат на други хора да извърят пътя им, други инвестират в други бизнеси, защото им доставя удоволствие, във всеки случай - един сигурен пасивен доход на месец улеснява творенето на каквото и да е - било бизнес, изкуство или социална дейност, ще се съгласите, предполагам.

"В повечето страни дори avon и oriflame са забраанени" - любопитно ми е този "факт" откъде Ви попадна? Кои са тези страни? Едно малко по-аргументирано мнение - Oriflame присъства в над 60 страни по света напълно легално и е най-бързоразвиващата се в света козметична компания, продаваща директно. Единствената страна, от която се изтегля заради натиск от правителството, е Иран, тъй като дава възможност на жените да работят и да имат собствен бизнес. А правителството не толерира това. А това е съвсем друга тема. Компанията е на 45 години и е една от най-големите мрежови компании в света с около 3,6 милиона консултанти и близо 2 милиарда евро годишен оборот. За това време, ще се съгласите, сигурно някой щеше да установи, ако е незаконна?
Между другото, единствената друга компания с подобен брой консултанти, която съм срещал, е AmWay, която е 3 пъти по-стара.

Avon е най-голямата козметична макра в света, продаваща директно. Оборотът й около 4 милиарда евро годишно. Присъства в над 120 страни по света напълно легално. Не съм срещал статия да е "изгонена" от някоя държава заради нелегалност. Да не говорим, че компанията е на над 125 години, така че ако имаше нещо нередно, все някой щеше да го забележи, нали? А и самата компания не е МЛМ в твърде голям брой страни, където присъства, за да бъде наречена мрежова, но това отново е друга тема.

"Ранди Гейдж и др подобни анимационни герои-зомбита,правещи пари от нищото,промиващи мозъци,само тук се котират. " - горкият Ранди, колко ли щеше да е зле, ако наистина беше популярен само тук, в България. За сведение - последната му книга, която излезе преди около месец-два, е бестселър, а в България още дори я няма преведена на български. Дори и на английски не съм я виждал. Така че ми се струва, че и другаде има интерес към уроците на г-н Гейдж. А и човекът все пак е Диамантен Президент Директор в една компания (което е най-високото ниво изобщо в МЛМ компании, доколкото съм запознат, моля някой да ме ограмоти, ако греша), така че и от там си изкарва по милион и нещо годишно човекът. Сигурно има нещо, което може да се научи от това "зомби" :)

"Българите са предостатъчно нискообразовани,мързеливи" и т.н. е изказване, което когато го прави човек, е добре поне самият той да не звучи нискообразовано и мързеливо. Особено когато е бил лидер и се изграждал проекти - странно изглежда в комбинация с подобен текст.

И за завършек - без лоши чувства, просто човек трябва да е информиран, когато прави изказване - все пак целта на форума е освен да се дава мнение, то да бъде подкрепено от някакви факти, за да бъде с каквато и да е стойност.
Yavor Yanakiev
 
Мнения: 4
Регистриран на: Вто Дек 11, 2012 1:04 am

Re: SCI - Save Company International

Мнениеот donaanjela » Вто Дек 11, 2012 7:40 pm

Здравейте,отново! Много се радвам,че има нови мнения,едното от които прясно-прясно ;) Първо,abo,и аз Ви благодаря за включването и се радвам,че не съм единствената,която смята,че е справедливо да печели този,който допринася,а не онзи,който отнема. Г-н Янакиев,благодаря и на Вас за включването. Знаете ли,когато изпратих онзи гневен пост после се замислих дали наистина не звучи прекалено грубо и дали да не го изтрия. И знаете ли преди аферата SCI не ми е и инавало през ум да имам нещо против козметичните млм компании,защото хората,които учтиво ми подаваха да разглеждам брошурки са били импатични и възпитани и единственият им въпрос е бил "избра ли си нещо?" и никога не са ме натискали да си купувам бизнес-модела и най-вече всички са се занимавали и с други дейности и никой не е отричал всичко друго. Но поставете се на мое място-как бихте се пичувствали,ако попаднете на място,където всички повтарят едно и също,никога в живота си не сте общували с по-примитивни хора,които се държат като зомбита,ако ваши познати,които са си били наред ,след включването си са абсолютно неспособни д говорят на други теми,защото повтарят само едни и същи заучени и изтъркани фрази и всеки път ви се свива стомаха като си влизате във фейсбук,защото и там четете пак това или гледате сбимки с червените килимчета,как ги награждават??? Да,за съжаление когато се каже Млм го свюрзвам веднага със SCI,а когато се каже SCI с по-горе описаното състояние и хора. А книгите на г-н Гейдж просто не ми харесват,както и не харесвам др автори на бестселъри,което не означава,че имам нещо против хората,които ги харесват,това си е лично мнение. Смятам,че човек не се съди по парите,както ги учат в SCI,а по интелект и личностни качества,надявам се да се съгласите,а и аз си казах че харесвам идеята за пасиви,но не и като се промиват мозъци и ти става фикс-идея,това е. Поздрави и извинете,ако съм Ви засегнала ;) П.п. да-името на индустрията много се опетнява заради тази компания,така че не се чудете,ако срещате противници. И все повече смятам,че тук има много силно сциентоложко влияние,което е по-притеснително от това,че схемата е по-близка до пирамида,отколкото до МЛМ. Ще се радвам да коментирате и този елемент и доколко сте запознат със собствениците и други партниори на компанията :)
donaanjela
 
Мнения: 11
Регистриран на: Пет Ное 09, 2012 7:12 am

Re: SCI - Save Company International

Мнениеот goldkeeper » Пет Яну 11, 2013 3:03 pm

Кой каквото и да казва аз като си пазаря и ми се връщат пари по банковата сметка(а не стотинки на рака), само защото съм част от клиентската общност на SCI...аз и моето семейство купуваме кока кола, паста за заби, хамбургери, ходим на зъболекар, зареждаме колата, правим автокаско, ядем в ресторант, ходим на дискотеки и каквото се сетите още и на края на месеца ми се превеждат парите по банковата сметка :) който не вярва или още по добре, иска да разбере как става това нека ми пише на goldkeeper@abv.bg нека си говорят хората, а който е при нас си ползва облагите
goldkeeper
 
Мнения: 1
Регистриран на: Съб Дек 01, 2012 8:51 pm

Re: SCI - Save Company International

Мнениеот admin » Вто Яну 15, 2013 1:08 am

Само едно уточнение към Yavor Yanakiev - Grabo не е собственост на Нетинфо, а на Сребрин, Интернет предприемач, тръгнал преди много години от нулата, собственик на Pomagalo.com и още много други сайтове. Grabo има най-успешната афилиейт програма в България, така че дори не се налага да плаща за тоновете банери и фонове, които има в БГ интернета, което му докара пълно лидерство на пазара.

С всичко останало написано от Явор съм съгласен на 100%. Проучвайте и мислете с главите си, не слушайте кой какво ви говори... Истината за SCI не е заровена надълбоко, малко трезво мислене и всичко става ясно :)
В България стартира нова MLM компания, бъдете на линия за появата на Free MLM!
admin
Site Admin
 
Мнения: 174
Регистриран на: Нед Сеп 05, 2010 1:07 am

Re: SCI - Save Company International

Мнениеот vigor » Чет Яну 17, 2013 12:01 pm

Толкова е очевидно че това е пирамида, че се чудя какъв е смисълът от подобна дискусия. Все пак нека и аз се включа за разнообразие. Проблем на много интернет дискусии е, че хората увлечени от експертно мнение и високонаучни доводи не виждат нещата, които са пред тях – простички, ясни и очевидни. И така, какъв е смисълът да търсим доказателства из цял свят за това че тези хорица са пирамида, при условие че въпросните доказателства са ни предоставени любезно от самата фирма. И така, започваме отначало:
Първият знак, подсказващ че червената лампичка трябва да светне е офертата за “уникален, убийствено ефективен бизнес без аналог, единствен по рода си в целия свят, даващ възможност за огромни печалби без никакъв риск”. Моля? Значи една фирмичка, в един малък град, в една малка страна прави уникален бизнес модел, за който никой не се е е сетил досега? Браво на хората! Похвално. Очевидно си имаме работа с гении. Или измамници. Както едно време: “Пенкилер – лекува всички болести” Схемата е една и съща от стотици години. Някои хора не се научиха че когато някой ви предлага “най-доброто в света”, обикновено лъже. В света винаги има по-добро.
Второто е презентацията: Ако презентациите не бяха на този елементарен сектантски принцип, може би хората още нямаше да са се усетили, но явно хората направили тази пирамида не могат да надскочат клишетата на жанра и колкото и да е добра врътката, те продължават да действат както в сектите – заливане с информация, която всъщност не е никаква информация, свръхентусиазиран лектор, подскачащ възторжено из залата и говорещ за “продукта” и много, много промиване на мозъци. Всеки въпрос потъва в морето от глупости, а лекторът създава усещане че е отговорил, като всъщност е избягнал въпроса. Хорови хвалебствени възгласи на старите сектанти и ведра атмосфера допълнително разсейват съмненията. Периодично между групичките от потенциални жертви обикалят старите кримки, небрежно подхвърляйки лафове от рода на “тоя месец напра`их чет`ри бона, слаба работа” и прочее свръхуспешни пози. Разбира се, високо над всички се издига “човекът с БМВ-то”, баш сътрудника, преуспелият, този който бачка здраво от ъ-ъ-ъ една година и сега е време да си почине и да се порадва на придобивките си. Всички искат да са като него. Всички искат да бъдат с ново БМВ. Надъхват се само като го гледат. Нормално. Защото той е примамката.
А вие влязохте ли в БМВ програмата? :)
И така, стигаме до “продукта” . Прословутата карта. Става ясно че разбира се тази карта е “с най-добрата защита в света” Моля? Пак ни предлагат “най-доброто в света” усещате ли? Интересно, откъде знаят че е най-доброто? Видели са всички останали? А дали са видели последните швейцарски банкови карти? Едва ли. И така, “най-добрите карти в света” имали едновременно чип и магнитна лента. Евала! Ей т`ва е картата. И така, поглеждаме първо магнитната лента. За да видим че това не е никаква магнитна лента. Не е дори щрихкод. А най-обикновен топъл печат. Опа. А къде е чипът? Не го виждам. Отговарят ми “Вътре е, затова не се вижда”. Моля? А защо е вътре? Нали терминалът трябва да кореспондира с него? Това не било проблем. ОК. А европейският банков закон проблем ли е? Защото според този закон чипът ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВИДИМ. Какъв е смисълът от невидим чип? Ами същият смисъл, който намираме и в приказката “Новите дрехи на царя” И там дрехите бяха невидими, помните ли? Между другото това е и целта на цената от петдесет лева на карта – не може да си дал толкова пари за това напечатано картонче и след това да тръгнеш да го режеш, за да видиш аджеба къде е този невидим чип. Пари струва ей.
Мога да привеждам много доводи, но ще се огранича само в още един: Една малка клауза от договорите. Тя гласи: “Всички договори се считат автоматично анулирани в случай на спиране поддръжката на сайта на фирмата” Моля?!? WTF? Какво общо имат договорите със сайта? Ами ако някой забрави да плати хостинга и два дни няма сайт? Айдеее, преподписвай всички договори. Хората ще кажат: “Той е предплатен за години напред.” Да, ама не. Сайтът се хоства от офшорната зона “Сейшелски острови”, а хостинга е плащан година за година. Значи този сценарий е напълно реален. Странностите продължават, значи тези хора имат двадесетгодишен бизнесплан за световна експанзия, но плащат сайта си година за година? Явно не вярват много на собствения си план. Другата уловка е че дефиницията “поддръжка на сайт” е условно и неясно понятие. Какво значи поддръжка на сайт? Плащане на хостинг? Актуализиране на информация? Публикуване на новини? Всичко може да бъде поддръжка на сайта. В интернет има сайтове, които са с неплатен хостинг от години и въпреки това продължават да съществуват там някъде. Сайтове, които не са пипани от години. Те още са там, но не се поддържат. С други думи сайтът може да е поддържан, но временно да го няма и обратно, да не се поддържа от години, но да си е още там. И така, кое се счита за поддръжка на сайта? Няма дефиниция за това. Значи договорите на може би стотици хора зависят от едно неясно, мъгляво, недефинирано, неточно, условно, мътно понятие, което може да бъде тълкувано по стотици начини. Много, много странно. Какъв е смисълът от подобна клауза? На пръв поглед няма смисъл. Но на втори има. Такава клауза е удобна на някой, който има всеки момент готовност да преустанови дейност и да драсне някъде, оставяйки зад себе си купища автоматично разтрогнати договори и много правни неясноти.
И само да допълня: Бизнес гуру-тата често говорят за челния си опит от САЩ и Германия, но странно, не споменават за резултата от този челен опит. А резултатът е че са изгонени от тези страни, а дейността им е забранена. Явно световната експанзия по една случайност не включва двата най-големи пазара, тези на САЩ и Германия. Може би трябва да променят името на плана си на "план за полу-световна експанзия" :D
P.S. Виждам в тази тема и един-двама официални зарибители от фирмата :) Имам към тях един въпрос: Случайно ли имейл адресите ви са по калъп правени и случайно ли почти всички имат логото на фирмата в текста на адреса? Защото имам много познати от много фирми и 99,99% от тях не слагат фирмата в адреса си, дори служебния(освен ако те не са създателите на фирмата). Защо е така ли? Защото в даден момент подобен мейл става неизползваем. Накратко: Публикуваните имейли(разбира се те са реални) също са въздух под налягане и служат на собствениците си само и единствено с цел кореспонденция с други сектанти и зарибяване, затова и са специално създадени с логото на фирмата вътре. Реалните им служебни и лични имейли са съвсем други.
Поздрави на всички и не забравяйте: Не оставяйте други да мислят вместо вас.
Последна промяна vigor на Пет Яну 18, 2013 2:46 pm, променена общо 3 пъти
vigor
 
Мнения: 10
Регистриран на: Чет Яну 17, 2013 11:55 am

ПредишнаСледваща

Назад към Други компании

 


  • { RELATED_TOPICS }
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron