Здравей Анод,
Задаваш въпросите си кратко и ясно и ще се опитам да ти отговоря по същия начин:
От всяка покупка получаваш от 2 до 30% отстъпка,в зависимост от търговеца, които се разпределят така: 1% кеш, 2 по 0,5% от тяь за хората 2 нива над, теб( ти също получаваш по 0,5% от хората 2 нива под теб), останалите се натрупват като остатъчна отстъпка. Целта на остатъчната отстъпка е да образува единица( 1 единица = 100лв), която се разполага в бинарната матрица. Когато се запълни матрицата с 35+35 позици отгоре и отдолу, получаваш бонус от 900 лв. матрицата се запълва с твои позиции и позиции на хората преди и след теб. Доставката на ваучери над 200 лв е безплатна. Мисля, че и сам можеш да си направиш сметката, че пазаруването в системата на Lyoness си струва

Постоянно се добавят нови и нови търговски партньори и потребители, системата се намира в процес на развитие. Повече потребители= повече търговци и повече отстъпки. Посочените от теб обекти, не приемат картата за момента, защото са ключови, когато системата е напълно развита, те също ще приемат картата.
Няма да коментирам казусите за твои познати, защото са доста неясни и липсва конкретика. Най-общо - това е основно потребителска общност , която генерира бонуси от отстъпки при пазаруване. Карти не се "раздават", спонсорът записва членове.
Идеята е наистина уникална, и повечето от нас, които участваме по един или друг начин в момента, го правим, за да може в един не далечен момент, човек да намери, всичко от което има нужда, на удобно за него място. Съгласи се с мен, че това коства време и усилия. Пак повтарям, повече потребители+ повече търговци, като двете се развиват паралелно.
Ако наистина се интересуваш от компанията и идеята ти харесва, пиши ми на
lyonessMD@gmail.com, обещавам да ти обясня основните неща за 10 мин. Всичко останало ще дойде с времето си. Системата на изплащане не е сложна, но компанията предлага 11 различни бонуси, надлежно систематизирани на 1лист А4

Все пак нормално е в една голяма структура с около 2 млн членове да има ясни правила за всичко, което аз лично определям като +.
Компанията не е пирамида, най-малкото защото при пирамидалните структури набират много хора, които да инвестират определена сума и обещават бонуси до много по-дълбоки нива и в крайна сметка само няколко души, които са в основата на структурата са облагодетелствани с парите на всички останали. Веднага щом потока от пари намалее, цялата система се срива като замък от карти, и много хора изгарят. В контраст с написаното по- горе, Lyoness от своя страна поддържа една стабилна и прозрачна потребителска общност. И най- важното, потокът от пари никога няма да спре, защото хората винаги ще консумират и пазаруват, а търговските партньори ще продължават да дават отстъпки.
Надявам се, че поне отчасти отговорих на въпросите ти, ако мога да бъда полезна с още нещо, готова съм да отговоря на всички въпроси